Kültéri kövek

A masszív és időtálló megoldások

A kültéri kőburkolatok hűen tükrözik a házban élők ízlését. A természetes burkolatok segítségével a lakók kifejezhetik a természet iránti elkötelezettségüket, a különleges építészeti megoldások iránt való rajongásukat és kreativitásukat. Ugyanakkor a kültéri burkolatoknál elsősorban inkább a funkcionalitást kell szem előtt tartanunk. Hazánkban a téli hónapok során tartósan nulla fok körüli hőmérséklet a jellemző, emiatt figyelni kell a fagyállóságra.
Ha nem fagyálló burkolatot helyezünk el kültéren, pár éven belül nagymértékben romlik a kő minősége, használhatósága, mely komoly anyagi kárt jelent. Beépítés előtt ezért mindig tájékozódjunk arról, hogy álmaink kőburkolata mennyire ellenálló a faggyal szemben, hogy biztosan a megfelelő követ válasszuk, így hosszú évekig élvezhetjük a különleges, természetes kültéri burkolat által nyújtott látványt.

Falburkolatok

Az épületek legszembetűnőbb része a homlokzat, mely sok mindent elárul a ház tulajdonosáról: stílus, életfelfogás, környezettudatosság, kreativitás. Az ideális homlokzati kőburkolat stílusban illik az nem csak az épülethez, hanem az azt körülvevő kerthez is. A hagyományos, műkőből készült falburkolatok általában nagyon hasonlóak, ezzel szemben a természetes kövek színben és mintában is eltérőek. Ezzel a megoldással egyedi és látványos homlokzatot tervezhetünk házunkhoz. Természetesen itt sem hagyhatjuk figyelmen kívül a természeti adottságokhoz való alkalmazkodást, a fagy ugyanis a falburkolatokat sem kíméli. Bármennyire is tetszik egy adott kő, ha nem fagyálló, inkább mondjuk le róla! Pénztárcánk is hálás lesz.

Tovább/Next

Járólapok

Mivel nem közvetlen szemmagasságban találhatóak, ezért a járólapok kiválasztásánál gyakran háttérbe szorul az esztétikum a praktikussággal szemben. De ennek nem feltétlenül kell így lennie! Ha dekoratív járólapokkal dobjuk fel a kültéri helyiségeket, nap, mint nap lehetőségünk lesz belefeledkezni a természetesen kőburkolatokon ábrázolt bonyolult mintázatokba.Ugyanakkor vitathatatlan, hogy fontos a funkcionalitás is. A járólapoknál ügyelni kell a csúszásmentességre, hiszen nincs bosszantóbb, mint esős, havas időben bukfencet vetni a köveken. Ezen kívül a burkolat színére is érdemes külön figyelmet fordítani. A túl világos kőburkolat hamar koszolódik, gyakori takarítást igényel, míg a sötét színű burkolat a napsütés hatására könnyen felforrósodhat, és kellemetlen perceket okozhat annak, aki mezítláb közelíti meg a területet.

Tovább/Next

koszalon
Kínálatunkban beltéri, kültéri és exkluzív termékeinkkel is találkozhat.
Kérdése van termékeinkkel kapcsolatban?