Onix

Onix

Márvány

Márvány

Gránit és egyéb

Gránit és egyéb

 

 

   Honlapunk egyik legizgalmasabb részét a különböző vastagságú (általában 2-3cm) Nagylapok alkotják. Találhatóak közöttük a színskála minden színében és árnyalatában márvány, gránit, ónix, mészkő, travertin, kvarcit stb. lapok. Hagyományosan leginkább konyhapultokat, lépcsőket, fürdőszobapultokat, könyöklőket készíthetünk belőlük.

   Felületi megmunkálás felől közelítve lehetnek fényezettek, mattcsiszoltak, szatináltak, antikoltak vagy lángkezelt felületűek. Amikor ezek közül választunk, gondoljunk arra, hogy melyik felület a legalkalmasabb arra a célra, amire szánjuk. Egy fényezett gránitlap ideális konyhapultnak, mivel igen jól tisztítható, hatékonyan ellenáll a savaknak és a lúgoknak és egyéb a háztartásban gyakran előforduló szennyeződéseknek. Ugyanakkor védett a fizikai behatásokkal szemben is.

   A fürdőszobákban alkalmazott pultok esetében, tekintettel a kíméletesebb használatra, már bátrabban választhatunk márványt, mészkövet vagy egyéb táblákat is. Lépcsők, járófelületek esetében a csúszásmentesség mérlegelése lehet igazán fontos.

   Lényeges hogy a falburkolatok és a járófelületek esetében, a standard méretek mellett (60x60, 40x40, 30x30, 60x40 stb.) ma már lehetőségünk van az átlagos méretnagyságot jelentősen meghaladó, különleges, egyedi méretek ill. méretkiosztás alkalmazására. Gyakran, egyre gyakrabban élnek az építészek, látványtervezők, belsőépítészek, megrendelők a nagylapok nyújtotta nagyobb méretek által kínált esztétikai lehetőségekkel.

   Az eredmény, a látványélmény ilyenkor magáért beszél : a természet alkotta formák és színek összetéveszthetetlensége olyan különleges esztétikumú épített terek létrehozását biztosítja, amik a levegősebb, tágasabb méretezéssel karöltve igazi térélményt, otthonélményt nyújtanak számunkra.

 
 

Gránit

Onix

Márvány

Márvány

Gránit és egyéb

Gránit és egyéb

 

..............................................................................................................................................................................................

Kőszalon Kft.
2045 Törökbálint, Dulácska utca 2.

Telefon: 06 23 232 571 Mobil: 06 30 274 3668,  06 30 465 9051
E-mail: iroda @ koszalon.hu Nyitvatartás: Hétfő-péntek: 08.30 - 17.00 Szombat: 10.00 - 13.30
www.koszalon.hu